Delhi - Jaipur
Hallo allemaal,
Eindelijk zijn we dan op vakantie. Afgelopen vrijdag (in India was het al zaterdagochtend half 2) kwamen we na een zeer rustige vlucht aan in Delhi. Daar moesten we bij de douane achter een enorme rij aansluiten. Echt doorlopen deed het niet dus drie kwartier later waren we pas bij onze bagage, maar daar hoefden we dan gelukkig niet lang op te wachten. Een taxi regelen naar het hotel was ook geen probleem alleen het hotel vinden wel. Onze taxichauffeur wist de weg namelijk niet en ik kan je wel vertellen dat Delhi bij nacht er niet echt heel vriendelijk uitziet. Na ruim een uur in de taxi door donkere straatjes te hebben gereden zag Thijs uiteindelijk het bord van het hotel. Om half 5 konden we dan ook eindelijk gaan slapen.
De volgende dag zijn we New Delhi gaan verkennen. Moet er even bij vermelden dat Delhi bij dag heel erg meevalt hoewel wij hebben ervaren dat de mensen er niet echt vriendelijk zijn. We hebben de dag in een tuk tuk doorgebracht en daarmee zijn we van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid gebracht. Natuurlijk werden we ook bij winkels afgezet in de hoop dat we wat zouden kopen waardoor onze chauffeur commissie zou krijgen. Obama heeft onze plannen trouwens aardig in de war gestuurd. Hij is gisterenin India aangekomen en daardoor zijn grote bezienswaardigheden gesloten. Dat moeten we dus maar doen als we terugkomen in Delhi aan het einde van onze reis.
Vanochtend al om kwart voor 5 opgestaan om de trein naar Jaipur te gaan waar we nu dus zijn. We hebben hier een heerlijk hotel met leuke sfeervolle zitjes op het balkon. Vanmiddag zijn we al een beetje wezen rondkijken in de stad. Jaipur is toch meer wat ik me van India had verwacht dan Delhi. De mensen zijn hier vriendelijker, maar wel opdringerig. Ze lopen meters met je mee om je hun winkel in te trekken of ze zetten hun riksja dwars op de weg zodat je bijna moet instappen. Al met al een hele beleving en het moet allemaal nog een beetje op me inwerken. Zometeen nog even de stad in om de laatste dag van Dewali mee te maken. Dit is het festival van India. Morgen gaan we pas echt de toerist uithangen. Daar dus later meer over.
De rij achter mij van mensen die gebruik willen maken van de computer wordt langer dus ik ga er mee stoppen. Binnenkort meer!
Dikke kus,
Thijs en Suz
Joepie.. We zijn de eerste reactie!!
Fijn om te horen dat jullie je prima vermaken..
Groetjes uut Twente!!
Hee snoes en Thijs :-)
Goed te horen dat jullie er zijn, heel veel plezier en genieten!! Leuk om het zo te volgen!
Xx
Ha Sud,
Zit hier ook een barometer op deze site waarop we kunnen zien wie de actiefste zijn? Ik wil mij uiteraard opofferen om te zorgen dat jullie nr. 1 zijn.;) Grappig om te lezen hoe mijn OZ reismaatje nu weer 'on tour' is. :)
Oja, mocht je alweer met de handen eten? Ennuh, drankje Lassi al tegengekomen? (dan niet de zoute variant nemen;-) Maar de mango versie ofzo.
Smak uit sfeervol Nederland.
Ha lieverds! Potdorie, weer lekker een eind uit de buurt van ons steeds kouder wordende kikkerlandje! Heel veel plezier, laat het allemaal goed op je inwerken, India lijkt me geweldig!
Hele dikke knuffel vanuit Almelo! Marianne
He beide... ik hoop dat jullie mijn smsje nog op de valreep voor jullie vertrek van mij hebben ontvangen. Ik vind het nu al heerlijk jullie reisverhalen te lezen... dus kom maar op! Heel veel plezier en succes met het "wennen". Kus kus
Lieve Thijs en Suzan,
Heel fijn dat jullie een goede reis hebben gehad. Geniet van India, de mooie natuur en het lekkere klimaat. Het begint hier steeds kouder te worden. Voorzichtig!!!!
Liefs Ludie en Annie.
Hallo Suzan en Thijs,
We praten nooit zoveel op een verjaardag maar dit gaan we niet missen hoor. Heel veel plezier en geniet volop, we horen wel t.z.t. meer.
Groetjes oet Ossel
GENIET !!!!!!
een stevige knuffel uit Rijssen !!