suzanenthijs.reismee.nl

Kathmandu

Hallo allemaal,

Nog steeds vanuit Kathmandu. Vandaag is onze laatste dag in Nepal. Morgen gaan we India weer in en wel naar Darjeeling (die van die thee).

We hebben het de laatste dagen heerlijk rustig aangedaan. De eerste dag hebben we eerst uitgeslapen (was ook wel een beetje nodig want de hamburger van de avond ervoor was niet zo goed geland) en vervolgens hebben we de wijk Thamel lopend verkend. Het verkeer is hier een stuk relaxter dan in India. Nog steeds chaotisch en veel getoeter, maar wel een verademing na India. We zijn naar Durbar Square gewandeld en daar hebben we heerlijk in het zonnetje gezeten. Bij zo'n square (plein) moet je je iets anders voorstellen dan een plein in Europa. Waar wij een groot plein hebben met een fontein of iets dergelijks erop hebben ze hier bijna geen plein meer over want die is volgebouwd met tempels en stupas.

De tweede dag hebben we een fiets gehuurd. Fietsen kan prima in Kathmandu. Als eerste zijn we naar the monkey temple in het westen van de stad gefietst en hebben we deze beklommen. Daarna eerst op adem komen om vervolgens de tempel te bekijken. Daarna zijn we naar de stad Patan gefiets (een van de voorsteden van Kathmandu). Ook hier zijn we naar een volgebouwd Durbar Square gewandeld en hebben we lekker in de zon gezeten. Als laatste zijn we naar een grote Boeddistische tempel gefietst ten oosten van Kathmandu. Die was echt prachtig. En terwijl wij daar onze plaatjes staan te schieten lopen er tientallen monnikken al biddend omheen. Geweldig.

Gisteren zijn we met het Nepalese openbaar vervoer naar de koningsstad Bhaktapur gereden. Voor 80 cent heen en terug met z'n tweeen. We hebben daar heerlijk een aantal uurtjes door het stadje lopen struinen en zijn vervolgens weer met de bus terug gereden.

Vanochtend was het vroeg op omdat we een mountain flight hadden geboekt. We zijn vlak na zonsopkomst langs Mount Everest gevlogen! Prachtig! Na een uurtje vliegen werden we weer bij het hotel gedropt en daar hebben we net in het zonnetje van ons ontbijt genoten. De rest van de dag gaan we van de zon genieten en nog een beetje shoppen (dan kan hier namelijk heel erg goed). Vanavond is het tas inpakken en op tijd naar bed, want morgen trekken we al weer verder. Tot in Darjeeling!

Liefs, Thijs en Suz

Anouk

Wat een rust straalt uit deze mail. Alsof de gespannen veer afgerold wordt. Heerlijk. Geniet nog.

Leonie en Nieck

Zo te horen hebben jullie het super daar!
Geniet nog van jullie laatste week en tot snel!!

Liefs van Nieck en Leonie.