suzanenthijs.reismee.nl

Buenos Aires

Hallo allemaal,

Eindelijk een berichtje van ons vanuit het zonnige en warme Buenos Aires. Ik zit hier achter de computer met een mooi rood neusje. Niet van alle drank maar van de zon. Het is hier zo´n 30 graden.

Afgelopen vrijdag kwamen we dan eindeljk aan op de plaats van bestemming waar we vervolgens direct ons bed in zijn gedoken. Ons hostel is trouwens helemaal geweldig. Echt zo´n ouderwetse hacienda met hoge deuren, sierlijke hekwerken voor de ramen, stenen trappen, veel planten en aparte kleuren.

Zaterdag vroeg en te voet door Buenos Aires.´s Ochtends naar Plaza de Mayo geweest waar ook het casa Rosada staat met het balkon waar Eva Peron/Madonna het volk toesprak/toe zong. Vervolgens zijn we verder gewandeld door de winkelstraten van downtown Buenos Aires om buskaartjes te halen voor maandag. Vervolgens zijn we doorgewandeld om uiteindelijk uit te komen bij de Racoleta begraafplaats. Deze begraafplaats is helemaal volgebouwd met mausolea. Erg mooi om te zien allemaal van die kleine huisjes. De meeste bezoekers gaan naar het mausoleum van Eva Peron. Daar staat dan ook een bult volk voor. Een beetje te vergelijken met de Mona Lisa in het Louvre. Vanaf Recoleta zijn we doorgelopen naar de wijk Palermo. Zo ongeveer de chicste wijk met het meeste karakter. Daar hebben we een steak gegeten en een fles pino tinto gedronken.

Vandaag (zondag dus) hebben we het heerlijk rustig aangedaan. We zijn naar het Congresgebouw van Argentinie gewandeld en doorgegaan naar een marktje vlak bij de havens waar de traditionele tango veel wordt gedanst. In de haven hebben we uitgebreid geluncht. Suuz met zeeslakken. Wat kan ik zeggen...mijn Spaans is niet zo goed dat ik doorhad dat ik slakken bestelde. Uiteindelijk heeft het me erg goed gesmaakt.

Zondagen in Buenos Aires zijn heerlijk om de lokale bevolking te observeren. Ze zitten op één van de vele terrasjes, ook vaak in hun ééntje, op hun gemakje met een krantje. ´s Avonds wordt er trouwens laat gegeten en veel mensen gaan uit eten. Kleinekinderen zitten hier ook rustig nog om half 11 aan tafel. Hoe lang ze blijven zitten weet ik niet, want wij zijn al op weg naar huis tegen die tijd.

Vanavond gaan we naar een (voetbal)wedstrijd van de Boca Juniors. De Boca Juniors spelen in één van de grootste stadions ter wereld en het moet een super sfeertje zijn daar. Dat gaan we dus meemaken.

Morgen gaan we verder naar Iguacu met de bus. Hier zullen we na 19 uurtjes aankomen. Waarschijnlijk tot dan!

Dikke kus van ons.

Hetty

Hoi Suzan en Thijs,

Wat heerlijk om wat van jullie te horen en dan al gelijk zo'n enorm lang verhaal, super leuk om te lezen. Terrasjes, drankje, lekker eten en genieten, dat is toch hetgeen je zeer zeker hebt verdiend.
Ik hoop tot snel horens

Lieve groet, Hetty

Anouk

Oh, wat klinkt dat heerlijk...
Zoals ik je laatst al mailde zag ik onlangs een oude aflevering van yorin travel waarin Floortje Buenos Aires bezocht. Wat van de dingen die jullie nu live hebben meegemaakt, zag ik vanaf mijn bank. Ik ben zo jaloers...
Geniet er maar lekker van. En sterkte in die bus. :-)

groetjes Anouk