El Calafate
Hallo allemaal,
Daar zijn we weer. Het heeft even geduurd, maar nu hebben we weer toegang tot een (een beetje fatsoenlijk) internet. We hebben net de huishoudelijk taken verdeeld. Thijs doe de afwas (nadat hij ook al heerlijk gekookt heeft) en ik schrijf een nieuw verhaal (en ik had de wijn al uitgezocht, niet onbelangrijk). Lijkt mij een goede deal. Vooraf willen we jullie bedanken voor de heerlijke reacties die we krijgen. Erg leuk, blijf vooral doorgaan.
Het laatste bericht kwam vanuit Ushuaia nadat we hadden gevaren over het Beagle kanaal. De dag erna zijn we naar het National Park Tierra del Fuego geweest waar je prachtig kunt wandelen. We hadden besloten om de kustroute te gaan volgen. Een route van 8 km langs strand en door bos. Doordat het de afgelopen dagen bijna onophoudelijk had geregend was de route alleen veranderd in één groot modderpad waardoor de route al gauw een soort survival werd. Tips voor niet uiglijden in de modder waren erg welkom. Het is ons beiden gelukt een keer gestrekt te gaan. Ik moet zeggen dat vanuit mijn perspectief de glijer van Thijs er het grappigst uitzag. Gelukkig hebben we er niks aan over gehouden behalve dan een hele smerige broek. De uitzichten tijdens de route zagen er wel weer erg spectaculair uit.
De dag erna moesten we al om 5 uur met de bus verder naar onze volgende stop El Calafate. Na een hele lange busreis kwamen we hier om 2 uur ´s nachts aan. In de bus hadden we besloten om vandaag eens gewoon lang te blijven liggen. Dat hebben we dan ook gedaan. Om 12 uur opgestaan om vervolgens het stadje in te gaan. Hier hebben we eerstbrunch gescoord en vervolgens hebben we de tours voor de komende dagen en de volgende busreis geregeld.
Het schema voor de volgende dagen ziet er als volgt uit. Morgen gaan we naar het National Park Torres del Paine (dat ligt in Chili) hier doen we een tour. Dit park is het beste te bezichtigen door er meerdere dagen te wandelen, maar daar hebben we helaas geen tijd voor. De dag erna gaan we wandelen op de gletsjer Perito Moreno. Niet om jullie jaloers te maken, maar die gletsjer iswat je zietboven aan ons blog.Ik heb er zin in!
Nu is het tijd om te genieten van de rest van de wijn en het toetje. Tot de volgende keer.
Dikke kus, Thijs en Suzan
Hoi Thijs en Suzan,
Ik ben hier 2 jaar geleden ook geweest tijdens een tour van GAP. De tocht naar Torres del Paine is zeer de moeite waard en je zult er prachtige foto's maken. Geniet ervan!
He Spilio,
Hoorde ik gisteravond toevallig dat jij een reislog bijhoud, zonder je directe collega's op de hoogte te stellen, schandalig!!
Ik ben niet zo'n schrijver dus zal me beperken tot het lezen, maar nog onmeunig völle wile tijdens de rest van jullie reis.
Groeten,
Wilfried.
He meis!!,
ook ik hoorde het gisteravond en heb mijn mailadres meteen toegevoegd om op de hoogte blijven van jullie geweldige reis. Nog heel veel plezier!!!!!!
Groetjes en tot in december!
Annet
Oehhh, groen ben ik inmiddels..... (jaloezie hoor, gaat wel over...) tjonge wat een prachtige reis zijn jullie aan het maken! Ontzettend veel plezier en hier worden de verhalen bijna ademloos gelezen (en de kaart erbij gezocht, uitgeplozen waar jullie rond hebben gelopen...). Blijf schrijven!!!
Dikke knuffel vanuit een niet al te koud Almelo,
Marianne
Ik lig altijd wel ergens weer in een deuk om jou in de verhalen die je schrijft... wat een heerlijkheid! Vond het alleen heel vreem dat de glijer van Thijs er (vanuit jou perspectief) het grappigst eruit zag... denkt Thijs daar ook zo over??
Have fun en geniet! En wat betreft die gletsjer... GELUKKIG dat je geen foto's op deze site plaatst, anders had ik echt serieus deze blogs moeten verbannen! (groen Marianne?... groen met stoom uit m'n oren zul je bedoelen :-)).
Dikke SMAK
Hoi Suzan en Thijs,
Leuk om te lezen dat jullie nog tijd nemen voor ontspanning tijdens deze drukke reis in de vorm van een modderbad. Schijnt heel goed te zijn voor je huid.
Thijs behoord dus nu tot de categorie RETRO man! Ja Suuz jij hebt er nu één!
Geniet heerlijk van jullie vakantie en blijf inderdaad schrijven. Ik geniet er iedere keer van.
Lieve groet, Hetty