Mendoza
Lieve allemaal,
Thijs en ik hebben net de fles wijn die ik gewonnen heb met bingo (ja dat lees je goed) in snel tempo soldaat gemaakt, dus als de tekst die hier staat niet helemaal klopt dan komt het van de wijn. Ligt absoluut niet aan mij.
Afgelopen dinsdag zijn we vertrokken vanuit het regenachtige Bariloche naar het zonnige Mendoza. Deze keer hebben we met Andesmar gereisd. Erg luxe mag ik wel zeggen. Ze doen hier goed aan entertainment. Als eerste kregen we een film en vervolgens deden we een rondje bingo. In het Spaans!!!! En na een paar getallen meende ik bingo te hebben. Gelukkig klopte dat en hoefde ik geen liedje te zingen, maar kreeg ik een lekker flesje wijn. De busreis verliep verder prima en 's ochtends om een uurtje of 8 kwamen we aan in Mendoza.
Nadat we hadden ingecheckt in een hostel zijn we de stad gaan verkennen. Het was echt bizar warm. Een graadje of 37 en de wind was gewoon heet. We hebben Mendoza verkent en hebben de tours voor ons verdere verblijf geregeld.
Gisteren zijn we naar Maipu gegaan met de bus (het echte Argentijnse openbaar vervoer).Maipu is een voorstad van Mendoza en staat bekend om zijn vele wijngaarden. Een zeer gangbare manier van transport is hier de fiets. De activiteit van de dag was dan ook een wijntour op de fiets. Mocht je hier ooit komen dan is dat een echte aanrader. Dat de temperatuur een aangename 28 gradenhad aangenomen was ook ergfijn.Mr. Hugo (ook een aanrader) van de fietsverhuur is echt een topkerel. Heeft ons voorzien van fietsen waar wij lange Nederlanders goed op kunnen fietsen, een kaart en een fles water. Al fietsend hebben we drie wijngaarden en een olijfgaard aangedaan waar natuurlijk ook een 'tasting' bij zat. Jammie, jammie. Na de laatste wijngaard zijn we teruggefietst en konden we bij Mr. Hugo nog meer wijntjes drinken, maar wij hadden genoeg gehad en hebben de bus terug genomen. Handig om te weten is dat ze in Maipu een speciale touristenpolitie in het leven hebben geroepen die naast je veiligheid ook je gekochte flessen naar de fietsverhuur brengen en je helpt, mocht je fietspech hebben onderweg.
Vandaag hebben we een tour in de Andes gedaan. Erg mooi alleen het commentaar was alleen in het Spaans. Dat konden we dus niet helemaal volgen. Nog even leuk om op te merken: de route die we vandaag hebben gereden is ooit door Generaal San Martin (de grote bevrijder van Zuid-Amerika) genomen om Chili binnen te komen en deze route loopt parallel aan de treinroute die ooit bestaan heeft tussen Chili en Argentinie. Je weet wel die route die de Stille oceaan met de Atlantische Oceaan verbindt. Deze is niet meer in gebruik omdat Chili en Argentinie het nogal eens met elkaar in het vet hebben. Nu wordt alles per vrachtwagen over de Andes vervoert of varen ze gewoon een stukje om.
Morgen hebben we nog een dagje Mendoza en tegen het einde van de dag gaan we met de bus terug naar ons beginpunt (waardoor het tevens ons eindpunt wordt) Buenos Aires. Daar hebben we nog een dagje voordat we terugvliegen naar huis. Misschien tot dan en anders spreken we jullie vast gauw weer wanneer we thuis zijn.
Dikke kus, Thijs en Suzan
Jullie lijken wel familie van Columbus! Wat een avonturen en wat zien jullie veel! En al die lekkere Zuid-Amerikaanse wijnen....mmmmm..... vanavond trekken wij ook een flesje open en denken aan jullie!
Enne.... altijd wel geweten dat je goed bent in Bingo!
Geniet ervan daar in het verre Zuid Amerika en blijf lekker schrijven.
Stevig hug vanuit een drupperig, fris en donker Almelo.
Hoi Suzan en Thijs,
Wat een avonturiers zijn jullie. Ik zit zo in jullie verhalen dat ze wat mij betreft nog wel weken mochten doorgaan. Helaas is het voor jullie en voor ons eerdaags afgelopen.
Misschien dat Blondie volgend jaar de taak op zich wil nemen middels dit medium, om ook van ons echte wereldreizigers te maken.
Geniet van de dagen die nog in het verschiet liggen en een fijne terug reis toe gewenst.
Lieve groet en een dikke pakkerd voor jullie beiden.
Hetty